Wijnkelders

Uw wijnkelder laten taxeren en/of verkopen?

De verkoop van uw wijnkelder

Nagenoeg iedere wijnkelder is met veel zorg en passie opgebouwd. Toch komt er bijna altijd een moment, om welke reden dan ook, dat de inhoud van de kelder van de hand gedaan moet worden. Wat is er dan mooier dan de gehele inhoud, zonder werkzaamheden van uw kant, te verkopen met een grote kans dat deze wijnen wederom terechtkomen bij iemand met passie voor wijn?

Wij van de Amsterdamse Wijnkoperij hebben naast onze voorliefde ook een specialisme voor gerijpte wijnen. Met onze expertise hebben wij jarenlang veel ervaring opgedaan met de aan en verkoop van (kelder)wijnen in binnen en buitenland. Daarom zijn wij instaat om ter plekke bij u thuis een directe taxatie van uw collectie te doen. Daarvoor hebben wij geen overzichtslijst of foto’s nodig. We komen persoonlijk langs en nemen de tijd wanneer nodig. Efficiënt en voor u de minste moeite. 

Mocht u, na taxatie, gebruik willen maken van ons aanbod op de complete inhoud van de kelder (wij laten u niet zitten met de voor ons minder interessante wijnen) dan komen wij de wijnen zelf ophalen. Dat scheelt u niet alleen sjouwwerk maar ook het risico op schade en waardevermindering. Bovendien regelen wij de overdracht als de betaling vaak binnen 5 dagen. Kom daar maar eens om bij een veilinghuis.

De voordelen

Uw voordelen, vooral ten opzichte van de verkoop via een veilinghuis:

  • U verkoopt alles wat u kwijt wilt en blijft niet met (onverkoopbare) restanten zitten
  • U heeft er geen werk aan. U hoeft geen lijsten te maken, niet te fotograferen en niet te sjouwen.
  • Wij bieden een gegarandeerde prijs. Als u de wijnen aanbiedt via een veiling heeft u deze garantie niet, heeft u te maken met courtage kosten en kunnen de verkopen enorm tegenvallen.
  • Binnen enkele dagen kunnen wij uw wijnen taxeren, een bod uitbrengen, uw kelder leeghalen en een marktconforme prijs uitbetalen. Bij de verkoop via een veilinghuis moet u eerst wachten op een volgende veiling, zijn er meerdere veilingen voor nodig om de wijnen verkocht te krijgen en moet u dus maanden wachten op uw geld. 

Uw wijnkelder laten inrichten

Wijnkelder inrichten

Voor zowel de wijnliefhebber als de gepassioneerde wijnkenner is het hebben, opbouwen en genieten van een prachtige wijnkelder een droom. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je dat die droom geen nachtmerrie wordt?

  • De meeste wijnen worden, mits goed bewaard, in de loop der jaren alleen maar mooier. Maar welke wijnen zijn dat?
  • Economisch gezien is het altijd beter om wijnen jong te kopen dan gerijpt. Welke jonge wijnen hebben de meeste potentie? Waarom is het verstandig om verschillende en meer wijnen te kopen?
  • Welke wijnen passen het best bij uw smaak en blijven u ook in de toekomst verwonderen en blij verrassen?
  • Hoe creëer je de beste omstandigheden om met en zonder kelder wijnen in goede conditie te bewaren?

Maak vrijblijvende afspraak

Wij van de Amsterdamse Wijnkoperij maken graag tijd vrij voor liefhebbers. Wij adviseren u uitgebreid en laten u natuurlijk graag proeven!

Daarnaast geven wij onze ‘wijngenoten’ kosteloos advies over waardevaste wijnbeleggingen. Een expertise welke wij hebben opgebouwd door toewijding en jarenlange ervaringen via de juiste, vaak onbekende, kanalen.