Ambacht

Een wijnreis zonder grenzen

Van begin tot eind is de Amsterdamse WIJNKOPERIJ vooral verwondering. Een verwondering die we erg graag delen met iedereen die eventjes de tijd neemt om met ons mee te reizen door de fantastische wereld van de wijn. Een reis vol ontdekkingen, een verhaal wat nooit af is, een dans met het leven zelf.

Door deze manier van leven en werken komen we al zoekend, proevend en proberend steeds weer nieuwe fantastische wijnen tegen waar de passie van de wijnmaker vanaf spat. Een passie die zich vertaalt naar wijnen die harmonieus en evenwichtig zijn. Wijn zoals wijn bedoeld is. Eerlijk en zuiver. Vaak uniek van karakter.

Daar heb je wijnmakers voor nodig die niet alleen oneindig veel zorg hebben voor de druiven in de kelder, maar ook voor de druiven op het land. En begrijpen wat precies déze druif op déze plek en met de weersomstandigheden van dít jaar uiteindelijk aan unieke smaak in ons glas kan opleveren. Daar is niet alleen toewijding voor nodig maar ook heel veel kennis, veel arbeid, soms oneindig veel geduld en de absolute wil om er het mooist mogelijke van te maken.

Het assortiment: Grote klassiekers en dé alternatieven

Wanneer je onbeperkt geld hebt én van fantastische wijn houdt, dan koop je bij voorkeur wijnen uit de klassieke wijngebieden zoals de Bordeaux en de Bourgogne. Stomweg omdat uit deze gebieden de allermooiste wijnen komen, zeker qua complexiteit. De meeste wijnboeren buiten die klassieke gebieden proberen echt alles om deze wijnen te imiteren. En dat valt nog lang niet mee!

De Amsterdamse WIJNKOPERIJ legt zich toe op het vinden en verkopen van zowel de grote klassiekers als op dé perfecte alternatieven hiervoor.

Unieke wijnboeren die met oneindig veel geduld, toewijding en liefde iedere dag van het jaar bezig zijn met de druif, de grond, het weer en de kelders om díe wijn te maken waar zowel zij zelf als de Amsterdamse WIJNKOPERIJ helemaal enthousiast van worden. En naar verwachting onze klanten ook!

 

Hieronder presenteren wij met trots een greep uit onze wijnmakers.