Ambacht

Wijnhuis

FLEURIE LEMORIE CHARDONNAY - VIOGNIER

Unieke witte blend

Echt een unieke fles wijn.
Zeer goed te combineren met vele verschillende visgerechten, maar ook met Oosterse (vlees)gerechten.
Chardonnay en Viognier blend welke écht geslaagd is.
Mateloos populair in de Gooi- en Vechtstreek én in Amsterdam.
Voor een prijs waar je bij benadering geen Bourgogne voor kunt kopen.
Maar wél met diezelfde smaaksensatie!

Hoe dat kan?

Het heel bijzondere gebied rond Narbonne, vlakbij de Middellandse Zee en in de schaduw van de Pyreneeën, kent klimaatomstandigheden die je bijna nergens tegenkomt.

Ze blijken fantastisch te zijn voor zowel de Chardonnay als voor de Viognier. Wanneer je dan ook nog eens wijnmakers hebt met de kennis van de Oude en van de Nieuwe Wereld, wat ze met de nodige durf en creativiteit inzetten in hun kelderwerkzaamheden, dan krijg je uiteindelijk  na veel proberen- echt iets moois.

Kwaliteit

Wat je dan proeft?

In de aandronk proef je fris fruit wat zich al snel, maar ingetogen, doorzet in kruidigheid met een klein beetje vanille en een precies mooie molligheid. Daardoor is iedere slok steeds weer een nieuwe ervaring. Een ervaring van frisheid die zich doorzet in volle en mollige kruidigheid. Het blijft dus genieten. En in vergelijking met een Bourgogne? De Fleurie Lemorie is een droge witte wijn maar hij is wat frisser en sprankelender maar met de balans en de lichte houttonen van een verfijnde Bourgogne. Daarmee is hij ook nóg makkelijker te combineren met een mooie maaltijd.

Is dit nieuw?

De combinatie van Chardonnay en Viognier is nog niet echt bekend. Deze Fleurie Lemorie is pas 3 jaar op de markt. Maar nu al hoort deze wijn in vele restaurants tot de hardlopers. Een hardloper met een naar verwachting grote en grootse toekomst.