Ambacht

Wijnhuis

Domaine Hubert Bourgogne

Het Domaine Hubert Bouzereau Gruère is een familiebedrijf en gevestigd in het hart van de bourgogne, de meursault. Hubert Bouzereau, 7e generatie van de wijnmakers-familie richtte in 1970 zijn eigen bedrijf op met zijn vrouw Marie-France. Een huwelijk tussen Meursault en Chassagne Montrachet: daar moet wel mooie wijn uit voortkomen. Het domein ontstond in de jaren ’70, doordat Hubert Bouzereau, geboren in een wijnmakersfamilie in Meursault, trouwde met Marie France Gruère, uit het naburige Chassagne. Het wijnhuis ligt aan de Route des Grands Crus. Vanuit het zuiden (Chalon sur Saône), is het wijnhuis gelegen aan de ingang van Meursault. Vanuit het noorden (Beaune), ligt het wijnhuis net bij de
uitgang van Meursault, richting Puligny-Montrachet. Hubert’s broer, vincent, heeft een domaine in Chassagne-Montrachet.

De familie Bouzereau is een van de grootste families van Meursault, letterlijk en figuurlijk. Hubert is de zoon van Pierre, de broer van Vincent en de neef van Michel en zij behoren allemaal tot de top van Meursault. Hubert is een gepassioneerde wijnmaker, hij werkt met plezier en zorg in de wijngaarden en in de kelder en geeft zijn expertise en passie momenteel door aan zijn dochters. De dochters van Hubert hebben zich sinds 1995 bij het bedrijf van hun vader gevoegd. Marie-Laure en Marie-Anne staan momenteel aan het hoofd van het wijnhuis met inmiddels 10 hectare in 6 gemeenten van de Côte de Beaune. De productie telt voor 3/4 witte wijn en 1/4 aan rode wijnen.

Marie-Laure en Marie-Anne benadrukken het belang van oude wijnstokken voor de dimensie in de wijnen van Bouzereau. De opbrengsten worden daarbij geregeld met nog meer gemak. Marie-Anne en Marie-Laure staan garant voor goede uitgebalanceerde wijnen met een goede mineraliteit, goede aromatische zuiverheid en een goede zuurgraad die de wijnen van grote finesse maken

Jean-Michel Dubos

Wijnmaker en oenoloog

Kwaliteit

Bourgogne Rouge

Heerlijke instap Bourgogne van ons importhuis Hubert Bouzereau.
Volle brede neus met een frisse en zuivere smaak. Ongekend lekker bij kip uit de oven, biefstuk, eendenborst, wild gevogelte, lichte roodflora kazen, gegrilde groenten.