Ambacht

Wijnhuis

Champagne Philipe George

Op de glooiende hellingen van de Sezannais, het gebied ten zuiden van Epernay, in het lieflijke plaatsje Allemant, bewerken de vander en zijn zoon Rudy sinds 1968 zo’n 11 hectare wijngaard, verspreid over de drie klassieke regio’s Côte des Blancs, Montagne de Reims en Vallee de la Marne, voor het creëren van hun
bijzondere champagnes. De Pinot Noir is afkomstig uit het beroemde Celles sur Ource. Druiven en terroir die garant staan voor optimale kwaliteit.
Hun vakmanschap wordt dan ook veelvuldig beloond.

Jean-Michel Dubos

Wijnmaker en oenoloog

Kwaliteit

Allemant

De champagne Philipe George is gemaakt van de volgende druivenrassen: 60% Pinot Noir, 38% Chardonnay en 2% Pinot Meunier. Een champagne die je onmiddellijk verleidt. Helder met fijne constante belletjes die dansen in het glas. Als een pril zonlicht verwarmt de licht gele kleur je hart. De geur van toast geeft de champagne een ‘creamy’ en sensationele zachtheid. Plezierige aroma’s van geel en exotisch fruit, amandel en iets bloemigs, wat een zweem van ‘zoetheid’ geeft. De bijdrage van een grote hoeveelheid Chardonnay geeft deze Carte Blanche een opmerkelijke levendige, en verfrissende afdronk, te herkennen aan de mooie mineraliteit en het ‘kneepje’ citroen. Harmonieus met een verrassende lengte en complexiteit.