Ambacht

Wijnhuis

Christoffe Champagne

Gemaakt van hoogwaardige kwaliteitsdruiven uit de Côte de Sézanne, een heuvelrug gelegen in het zuiden van de champagnestreek. De druiven worden zelf verbouwd en niet gekocht. De wijnen rusten minimaal 36 maanden in een koele kelder in het dorp Allemant voordat ze het daglicht zien. Deze concessie zorgt voor veel rijpheid en concentratie. Een grootse Champagne waar u nog veel van gaat horen! De Brut Cuvee Reservé wordt voor 65% gemaakt van Pinot Noir, 35% Chardonnay en 5% Pinot Meunier.

Kwaliteit

ode aan

Een ode aan de bedenker van de bubbel in wijn en dus grondlegger van Champagne: onderzoeker Christopher Merret!
Hoewel (stille) wijn al meer dan 2000 jaar wordt vervolmaakt dateert de schepping van mousserende wijn van nog geen 350 jaar geleden. De bisschop Dom Perignon staat bij het grote publiek bekend als de eerste maker van de bubbeltjes, daar hij in 1668 begon met het
op fles trekken van wijn in de abdij van Hautvillers in de champagnestreek. Echter, al in 1662 bracht de Engelsman Christopher Merret verslag uit aan de Royal Society over het verkrijgen van mousserende wijn door toevoeging van suiker aan stille wijn waardoor er een tweede gisting optreedt. Met behulp van dit proces kon de uit Frankrijk geïmporteerde wijn
smakelijk en koolzuurhoudend worden gemaakt.