Ambacht

Wijnhuis

Vini Bossanova Abruzzo

Een toevallige ontmoeting: Vriendschap, Wijn en Muziek… Wijnhuis Bossanova
Abruzzo, land van oude wijntradities, vandaag een geweldige realiteit … de Bossanova- wijnmakerij presenteert originele high-end wijnen, kijkt naar de toekomst met als doel de prachtige inheemse wijnstokken meer en meer bekend te maken. Een introductie namens Nat, oprichter en eigenaar van het landgoed en het estate: Bossanova is geboren uit de ontmoeting tussen mij (Nat) en Andrea in 2018. We zijn allebei verbonden met de wereld van wijn door familietraditie, in het bijzonder Andrea die altijd wijn heeft gemaakt met zijn grootvader (nu ook de mijne ☺). De sterke harmonie, vooral voor natuurlijke wijnen en muziek, hebben een solide basis gecreëerd om deze droom die we allebei in de la hadden, voort te zetten.

Kwaliteit

Wat betekent wijn voor jou?

Wijn is een van de mooiste uitingen van de interactie tussen mens en natuur, als zodanig is het een kunst die lichaam en geest voedt. Ik spreek zeker van authentieke wijnen, van Terroir en wijnen die het resultaat zijn van vakmanschap. Is de jouwe een wijn van traditie of innovatie? Ik denk dat het de unie van de twee is, omdat we er alles aan doen om het terroir in het glas te brengen door de variëteitkenmerken van onze inheemse wijnstokken (Montepulciano en Trebbiano) op natuurlijke wijze tot uitdrukking te brengen en tegelijkertijd zijn we innovatief als in het gebied waar we wonen er zijn maar heel weinig wijnhuizen die natuurlijke wijnen produceren, die werken in de biodynamica en we zijn zeker een van de eersten.
Onze wijngaardoppervlakten waren tot vorige maand ongeveer 4 hectare, terwijl we een paar weken geleden ongeveer 5 hectare naast ons bedrijf kochten en een deel van dit gebied zal zeer binnenkort worden overgeënt om de hoeveelheid Trebbiano die tot onze beschikking staat te vergroten. We geloven er enorm in en onder andere onze uiting wordt zeer gewaardeerd en gevraagd (op dit moment hebben we een zeer beperkte productie).